Clicky

/

duminică, 25 august 2013

Dancing Naked in Dixie - Lauren Clark





Titlu : Dancing Naked in Dixie
Autor(i) : Lauren Clark
Pagini : 317

Lauren Clark ne prezintă un personaj feminin, tipic, din mijlocul New York-ului, ce este independent și mereu pe fugă. Această carte ne arată că orice persoană se poate schimba atât timp cât e în locul potrivit, la momentul potrivit.

Julia, personajul principal al romanului este jurnalistă și pentru că de doi ani de la moartea mamei aceasta nu s-a concentrat pe muncă, tatăl ei care totodată îi este și șef, David, îi dă o ultimă șansă pentru a arăta că merită cu adevărat acel post. Juliei îi este dată sarcina de a face un articol despre „Inima Orașului Dixie” - Eufaula, Alabama. La vederea acestei propuneri Julia se descurajează, obișnuită cu orașele mari, plecarea într-unul mai mic nu i se pare ușoară dar pentru a-și păstra locul de muncă acceptă propunerea. 
Micul orășel, atât cât și persoanele prezente în el, îi vor da puterea de a se obișnui cu moartea mamei, cu lipsa și dorul pe care îl simte. 
Mai mult, Julia îl întâlnește pe Shug, un bărbat ce îi va prezenta orașul și va constitui o parte din schimbarea ei. Întâlnind familia lui Shug aceasta își dă seama că David nu a trimis-o acolo doar pentru a scrie un articol ci și pentru a dezgropa un secret al propriei familii.

Cartea a fost pe alocuri emoționantă, pasaje în care Julia își amintea de mama ei răposată dar și scene amuzante constituite din dialogul ei cu Shug. Mi-a plăcut faptul că autoarea a dat cărții un final fericit pentru că da, ar  fi putut exista și unul trist, dezamăgitor. Mi-au atras atenția emoțiile puse în carte, o lectură plăcută care pe alocuri îți cerea totala atenție. Totuși, dacă ar fi să schimb ceva în cartea aș schimba relația dintre Julia și Shug, vă las pe voi să ghiciți ce-aș fi vrut să schimb ! 




Un comentariu:

  1. Imi place ce citesc aici! Mai am doua volume pe lista insa o sa-mi notez propunerea ta!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...